Veel meer mensen switchen van echte tegels naar laminaat tegels of wel tegel laminaat.

Wat is tegel laminaat? Tegel laminaat zijn panelen met een tegel formaat, eigenlijk een imitatie van echte tegels maar dan in laminaat. Hoewel het een imitatie is, is het heel moeilijk om het te onderscheiden van echte tegels en heeft het ook nog eens de voordelen van een laminaatvloer. Tegel laminaat vergeleken met echte tegels heeft ook het voordeel dat het veel warmer is.

Er zijn heel veel soorten tegel laminaat met verschillende kwaliteiten, diktes en prijsklassen. De meeste gebruikte dikte in tegel laminaat is 8mm zoals de Visio Grande 35456 Beton Grijs. Maar Tegel laminaat bestaat ook in 9.5 mm zoals Quickstep Arte UF 1248 Versailles Wit Geolied. A-keus Tegel laminaat prijzen beginnen zo vanaf € 10,00 p/m2 tot zo rond € 50,00 p/m2.

Naast verschillende prijzen tegel laminaat heeft tegel laminaat ook verschillende soorten toplagen. Er bestaan tegels laminaat met gladde toplaag, ruwe toplaag of met een hoogglans toplaag. Hoewel ik zelf geen hoogglans toplaag zou adviseren, zijn er toch heel veel mensen dat het uitstraling heel mooi vinden en daarvoor kiezen. Verschil in toplaag heeft ook effect op

 de garantie jaar van het laminaat. Zoals Hoogglans tegel laminaat heeft gemiddeld een garantie van 10 jaar. Tegel laminaat met een ruwe of gladde toplaag heeft gemiddeld een garantie van 25 jaar.


 
 

Dit zijn het meeste verkochte tegel laminaat merken/namen:

Tegel laminaat heeft een prachtige natuurlijke uitstraling en is niet te onderscheiden van echte tegels. Tegel laminaat heeft verschillende soorten diktes, kwaliteiten en prijsklassen. Informeer heel goed naar de verschillende soorten en prijsklassen want er zijn heel veel B keus tegel laminaat in de markt. Goedkoop kan duurkoop zijn.