Nieuw huis gekocht, of toe aan een nieuwe laminaatvloer in uw bestaand huis omdat het niet meer voldoet aan uw wensen. Hebt u al heel wat laminaatvloeren gezien via het internet, bezoek aan winkels ofwel aan vrienden en kennissen gevraagd en u kwam het woord V-groef (v-groove) tegen en u weet niet wat V-groef betekent en of u met of zonder V-groef wilt hebben? Wij helpen u graag met maken van de juiste keuze.
 

Wat is V-groef Laminaat

V-groef Laminaat zijn planken zo afgewerkt dat er een zodanige groef ontstaat tussen de planken zoals:  ¯¯¯V¯¯¯ . Omdat het een V vorm heeft is de naam V-groef ontstaan. Er zijn drie soorten afwerkingen tussen de planken. Met twee V-groef, met vier V-groef of zonder V-groef.

Twee V-groef is wanneer de V-groef aan de lange zijde van de plank is bijvoorbeeld Century Lodge 4570 Colorado Red. Vier V-groef is wanneer de V-groef aan zowel de lange en korte zijde is bijvoorbeeld Palermo XXL 3572 Harbour Oak Grey. Zonder V-groef is dat de planken op elkaar aansluiten waardoor het één geheel vormt bijvoorbeeld Basic 7341 Noordkaap eiken.

Voordelen V-groef Laminaat


Een veelgehoord kritiekpunt van V-groef laminaat is dat er vuil en zand tussen de V-groef gaat zitten. Het is juist een voordeel, want hierdoor komt het vuil en zand tussen de V-groef te zitten. Dit zorgt ervoor dat er minder vuil en zand op de planken komen en slijt het laminaat minder snel. Het is wel heel belangrijk om regelmatig de V-groef goed schoon te maken met een stofzuiger.

Een ander voordeel van V-groef laminaat is dat bij een twee V-groef aan de lange zijde onderstreept de optische lengte die in de ruimte ontstaat. De vier V-groef zorgt ervoor dat er een effect van een echte houten vloer wordt gecreëerd.

Voordelen Laminaat zonder V-groef

Laminaat zonder V-groef heeft het voordeel dat het voor een strakke uitstraling zorgt in uw interieur. De strakke uitstraling ontstaat omdat de planken zonder V-groef één geheel vormen.


Persoonlijk vind ik dat met V-groef toch het beste keuze zal zijn waar u geen spijt van zult hebben. Zonder V-groef ziet het er toch saai uit en het leeft niet echt vergeleken met V-groef. Persoonlijk zou ik ook met vier V-groef adviseren dan in plaats van twee V-groef want dat geeft het laminaat vloer een echte houten vloer effect.